Dermalogica

07-10-2019

DERMALOGICA

Volg hier mijn opleidingstraject tot expert van Dermalogica!

Maandag 7 oktober 2019.

Na een stresserende rit van 2 uur naar het nederlandse Breda was ik eindelijk aangekomen.
Daar was het dan, het opleidingscentrum van Dermalogica. Spannend!
Bij het binnenkomen leek het nogal doods, waarschijnlijk omdat ik 45 minuten te vroeg was. Typisch mezelf...
Ik werd geleid naar het auditorium waar nog één dame zat. Ondanks de taalbarriere klikte het meteen, en begonnen we wat te socializen in afwachting van alle andere 'studenten'.
Hoe vreemd het ook klinkt maar het verschil tussen mijn westvlaams accent en het nederlands accent is toch wel erg groot.

Stipt om 10 uur werden alle dames naar de opleidingszaal geropen waar een bundeltje klaarlag om de theorielessen te beginnen. Wat een informatie!
Ik had al tegen enkele klanten verteld dat het zwaar zou worden, maar het wordt zo onderschat.
Bij dermalogica bestaan bijna 100 producten! Hoewel we vandaag enkel de professionele producten hebben geleerd ( 27 om precies te zijn ) is het nu al heel veel om te verwerken.
Het wordt dus studeren vanavond in plaats van lekker rustig voor de televisie te hangen.

Wisten jullie dat DERMALOGICA bestaat sinds 1986, en hiermee de eerste producten ter wereld waren die de huid verbeteren en gezond maken, zonder irriterende stoffen en ingredienten die de huid kunnen verstoppen.
Het is een no-nonsens merk dat zich volledig focust om een gezonde huid.

Dinsdag 8 oktober 2019

Vandaag dag 2 van de D.N.A opleiding. Een volledige dag theorie over de retailproducten. Het was geweldig om te ervaren hoe passioneel iemand kan zijn over Dermalogica. Ik hoop vanaf november ook met zoveel passie de kennis van Dermalogica te kunnen doorgeven aan mijn klanten.

Het ging vandaag vooral over het belang van de juiste producten te gebruiken bij iemands persoonlijke huid, want elke huid is anders. Weet jij hoeveel dode huidcellen wij verliezen per dag? Miljoenen! Elke 40 minuten verliest onze huid 1 miljoen dode huidcellen. Vandaar het belang van het dagelijks reinigen, exfolieren, hydrateren en beschermen.

Dubbelreinig jij al elke dag uw huid? Ja hoor, je las dit goed, DUBBEL-REINIGEN. Je kan het zowat vergelijken met stofzuigen en dweilen. Je kan 1 van de 2 doen, maar het is natuurlijker altijd beter en schooner als je beide doet. Onze huid krijgt met zoveel externe factoren te maken die de porieën vervuilen en verstoppen dat een enkele reiniging niet krachtig genoeg is om al deze deeltjes te verwijderen.

Wilt u graag een gezonde huid? Maar heb je eigenlijk geen idee welke producten het best bij u passen? Dan is het misschien een ideale moment om een FaceFit in te plannen. Deze behandeling kost u maar 10 euro en 10 minuutjes van uw tijd. We kijken samen via een Skin-Fitness-Plan uw huid en bespreken welke producten u nodig heeft terwijl u het gevoel van de producten ervaart!

Woensdag 9 oktober

De derde dag van de opleiding is weer voorbij gevlogen. Na een overload van producten die we gisteren over ons heen kregen, ging het vandaag wat meer over het toepassen van de producten in de praktijk. Vooral met focus op het maken van een FaceMap ( Skin-Fitness-Plan).

Waarschijnlijk heeft u ook al eens gecurieuzeneusd op onze prijslijst wat we nu precies aanbieden. Laat me deze verschillende behandelingen eens kort uitleggen:

We beginnen bij de GRATIS  SKIN BAR. Dit is een plekje in het salon waar u zelf gratis producten kan testen/voelen/ruiken. Samen bekijken we u huid en bespreken we welke producten u thuis kan gebruiken om een egaal en stralende huid te krijgen.

Daarnaast hebben we ook de 10 minuten durende FACE FIT. Tijdens deze 10 minuten bespreken we uw huid en pas ik een ideaal Skin-Fitness-Plan toe. Zo krijgt uw huid een boost terwijl u kan genieten hoe ik alle producten op u huid laat inwerken en masseer.

De PROSKIN 30 is een cabinebehandeling van 30 minuten, waarbij we ons gaan focussen op 1 punt waar u zich aan stoort aan uw huid. Heeft u last van pigmentvlekjes of ancé. Misschien heeft u altijd een vast en trekkerig voel? Of wilt u enkel een relaxerende gezichtsmassage? Wat er precies tijdens deze 30 minuten gebeurt wordt op het moment van de afspraak beslist.

Ook de PROSKIN 60 is een cabinebehandeling van 60 minuten. Tijdens deze behandeling bespreken we uitgebreid welk resultaat u verwacht en hoe we deze kunnen benaderen. In tegenstelling tot de proskin30 hebben we 30 minuten meer tijd om extra exfoliatie, extractie, massage en/of dieptereiniging uit te voeren.

Na elke PROSKIN behandeling (ongeacht 30 of 60 minuten) wordt er een Skin-Fitness-Plan opgemaakt zodat u weet welke producten van Dermalogica het best bij u huid past.

Vanaf december worden dan ook nog de EXPERT behandelingen aangeboden. Deze leer ik aan tijdens de opleiding in november.

Donderdag 10 oktober 

De laatste dag van de D.N.A opleidingsmodule! Een van de meest ontspannend dag aangezien het een praktijk dag was waarbij we op elkaar mochten werken. ZA-ALIG, zeker als je de drukpuntmassage nog eens opnieuw mochten instuderen. Ik had nooit  gedroomd/gedacht  zo verliefd te kunnen worden op een merk van cosmeceutische producten. Elk product heeft zijn specifieke (niet-dierlijke) ingrediënten met een functie. 

Ik hoop jullie alvast ook te kunnen overtuigen! 

Maandag 18 november

Deze ochtend zijn we gestart met het bespreken van de Active Clearing producten.  De producten die onzuiverheden en zichtbare tekenen van huidveroudering aanpakt. Maar wat houdt dat nu precies in?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is acné niet alleen voorbehouden voor tieners. Het kan vaak voorkomen bij iedereen, ongeacht de leeftijd, geslacht, huidskleur en zelfs huidtype.
( Ja hoor, acné betekent niet altijd dat men een vette huid heeft!)
Volwassenen kunnen onzuiverheden krijgen door tal van verschillende oorzaken en factoren. ( Stress, hormonen, levenstijl, cosmetica,....). Het uit zich vaak in ontstekingen, veranderingen in pigmentatie en littekens die allen bijdragen tot het sneller verouderen van de huid! Hoe de anatomie van volwassen acné precies in elkaar wil ik gerust uitleggen of verder op ingaan tijdens een Face-Fit of Face-Mapping!

Waarom dan nu precies Active Clearing producten?
De active clearing combineert het beste wat de plantenwereld te bieden heeft met technologie om ontstekingen en de daardoor huidveroudering te verminderen.

- Talgproductie verminderd waardoor de bacterie verminderd en de huid minder glimt.
- De celvernieuwing stimuleren om opeenhoping van dode huidcellen tegen te gaan.
- Inflammatie (ontsteking) tegen te gaan.

19 november

Een interessante les over de Age Smart producten die hydrateren, herstellen, berschermen en  zorgen voor het stimuleren van de celvernieuwing,
Age Smart is een lijn die maar liefst 20 verschillende producten telt waarbij we voor elk huidtype als huidaandoening iets kunnen betekenen.

Weet jij al hoe de huid iedere tien jaar typische veranderingen ondergaat?

30+
Celvernieuwing begtint te vertragen van 28-35dagen met als gevolg minder hydratatie.
De collageenaanmaak neemt met 1% per jaar af met de eerste lijntjes als gevolg.
40+

Celvernieuwing neemt verder af van 35-45 dagen met als gevolg een doffe huid.
De melanocyten verminderen tienjaarlijks met 6-8% waardoor de huidskleur vlekkerig wordt.
50+

De menopauze heeft een drastisch effect op droogte en volume van de huid.
Zwakkere spieren en een verminderde dermale dikte resulteren in diepere lijnen.

Verder ga ik niet uitwijken over de filosofie, theorie en anatomie van de dermalogica producten. Wat ik wel wil meegeven is dat er in de cabine altijd gewerkt wordt met professionele producten, die enkel kunnen gebruikt worden door een dermalogica-certified schoonheidsspecialist. Deze professionele producten hebben vaak een hogere concentratie, waardoor bepaalde producten niet geschikt zijn voor thuisgebruik. Dit betekent echter niet dat er alleen resultaat kan geboekt worden tijdens een Proskin behandeling.

Elk product die kan aangekocht worden is eveneens in bezit van hoog geconcentreerde ingrediënten waardoor thuisgebruik minstens even belangrijk is om gewenste resultaten te behalen!
Weet jij niet goed welke producten uw huid nodig heeft? Dan is het misschien interessant om een GRATIS SkinBar moment in te plannen. Dit kan zowel online als telefonisch via 0484 381 389.


Ben jij benieuwd naar meer? Volg ons dan zeker verder!  In januari zijn de volgende opleidingsdagen!